[aida] photos experiment

Nicholas Moore nicholas.moore at tsr-i.com
Wed Feb 16 16:43:47 CET 2011


Hi Ching,

Where you get this:

AIDASite homeDirectory.: '"
C:\Documents and Settings\ADMIN\My Documents\squeak-tests-aida\aida62-test1\aida-clean62\Squeak 4.1"' and got the same error message: doesNotUnderstand: #homeDirectory

It is because you are sending homeDirectory: to the class AIDASite rather than an instance, 

i.e (AIDASite named: 'mysite') homeDirectory: .....

Nicholas

On Wednesday 16 Feb 2011 16:35:54 Ching de la Serna wrote:
> Hi Janko
> 
> Thanks for taking the time. I did as you suggested. The results are below:
> 
> Hi Ching,
> >
> 
> I'm trying to find some time to chase your problem, but in the meantime,
> can you try to open this jpg directly from browser.
> 
> If you put testimage.jpg on a directory where your image started, can
> you open it from browser directly:
> 
>        http://localhost:8888/testimage.jpg ?
> This does not open the jpeg file.
> 
> If not, can you open it through File->Open file ?
> I could open once I *unblocked *the testimage.jpg file. Windows was blocking
> it the first time I tried. After I was able to do this, I tried doing the
> above  http://localhost:8888/testimage.jpg and it would still not open.
> 
> Also, how did you start your image, double clicking from OneClick?
> I loaded from Monticello the three files: *Sport-2.031.mcz ,
> Swazoo-2.3beta2.1.mcz, Aida6.2-final.1.mcz *which I downloaded separately I
> use Sqeak4.1
> 
> It could be that default .\ path doesn't point to the right directory,
> can you change it to absolute path to your images directory:
> 
>        AIDASite>>homeDirectory: 'c:\absolute path'
> I evaluated :
> AIDASite homeDirectory.: '
> C:\Documents and Settings\ADMIN\My
> Documents\squeak-tests-aida\aida62-test1\aida-clean62\Squeak 4.1'
> and got an error:doesNotUnderstand: #homeDirectory
> 
> I tried enclosing in ""
> AIDASite homeDirectory.: '"
> C:\Documents and Settings\ADMIN\My
> Documents\squeak-tests-aida\aida62-test1\aida-clean62\Squeak 4.1"' and got
> the same error message: doesNotUnderstand: #homeDirectory
> 
> Also which version of Windows do you use?
> I use Windows XP
> 
> Hope this would help a bit
> JAnko
> 
> Ching
> 
> On Wed, Feb 16, 2011 at 10:17 PM, <aida-request at aidaweb.si> wrote:
> 
> > Send Aida mailing list submissions to
> >        aida at aidaweb.si
> >
> > To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
> >        http://lists.aidaweb.si/mailman/listinfo/aida
> > or, via email, send a message with subject or body 'help' to
> >        aida-request at aidaweb.si
> >
> > You can reach the person managing the list at
> >        aida-owner at aidaweb.si
> >
> > When replying, please edit your Subject line so it is more specific
> > than "Re: Contents of Aida digest..."
> >
> >
> > Today's Topics:
> >
> >   1. Re: photos experiment (Ching de la Serna)
> >   2. Re: photos experiment (Janko Miv?ek)
> >   3. Re: 6.2 tests (Nicholas Moore)
> >
> >
> > ----------------------------------------------------------------------
> >
> > Message: 1
> > Date: Wed, 16 Feb 2011 19:27:14 +0800
> > From: Ching de la Serna <ching.dls at gmail.com>
> > Subject: Re: [aida] photos experiment
> > To: aida at aidaweb.si
> > Message-ID:
> >        <AANLkTinn5csEmUjwZyAh-OHNx7+rUTDzwKKSmbA-ArQx at mail.gmail.com>
> > Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
> >
> > Hi All,
> >
> > I am inclined to believe that Nicholas is right about permissions. Windows
> > might be blocking the jpeg file from being displayed. I changed the jpeg
> > properties to "unblock" and restarted my computer. I also downloaded Google
> > Chrome thinking it might be a Firefox problem. Nothing worked. I am ready
> > to
> > give up unless someone can point me in the right direction.It seems kind of
> > strange though, a jpeg from another website displays with no problem while
> > a
> > local file is blocked. Strange behavior if indeed it is an OS issue.
> >
> > Thanks,
> >
> > Ching de la Serna
> >
> > On Wed, Feb 16, 2011 at 7:00 PM, <aida-request at aidaweb.si> wrote:
> >
> > > Send Aida mailing list submissions to
> > >        aida at aidaweb.si
> > >
> > > To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
> > >        http://lists.aidaweb.si/mailman/listinfo/aida
> > > or, via email, send a message with subject or body 'help' to
> > >        aida-request at aidaweb.si
> > >
> > > You can reach the person managing the list at
> > >        aida-owner at aidaweb.si
> > >
> > > When replying, please edit your Subject line so it is more specific
> > > than "Re: Contents of Aida digest..."
> > >
> > >
> > > Today's Topics:
> > >
> > >   1. photos experiment (Ching de la Serna)
> > >   2. Re: photos experiment (Nicholas Moore)
> > >   3. Re: photos experiment (ching)
> > >
> > >
> > > ----------------------------------------------------------------------
> > >
> > > Message: 1
> > > Date: Wed, 16 Feb 2011 09:40:56 +0800
> > > From: Ching de la Serna <ching.dls at gmail.com>
> > > Subject: [aida] photos experiment
> > > To: aida at aidaweb.si
> > > Message-ID:
> > >        <AANLkTimSqkN1JK9OHU-Pvb8Lmp8n1Phwoa8jP0_PA_Hu at mail.gmail.com>
> > > Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
> > >
> > > Hi,
> > >
> > > Aida is such an amazing web framework but I am finding it difficult to
> > > display photos. After failing to display images from my local disk, I
> > > started anew with a clean ver6.2 with the hope that it might lead me
> > > somewhere. Placing a jpeg file in my root directory, I had
> > >
> > > e addImage: 'testimage.jpg' size: 100 at 200.
> > >
> > > as it happened many times before, nothing was displayed but the browser
> > > reports "waiting or localhost....". I then changed the code to:
> > >
> > > e addImage: '*testimages.jpg*' size: 100 at 200.
> > >
> > > making it *testimages*.jpg which cannot be found in my directory.
> > Reloading
> > > the page allowed the browser to finish *without *the "waiting for
> > > localhost.." There is something going on and I don't know what it is.
> > > Perhaps someone has an idea?
> > >
> > > Thanks in advance.
> > >
> > > ching de la serna
> > > -------------- next part --------------
> > > An HTML attachment was scrubbed...
> > > URL:
> > >
> > http://lists.aidaweb.si/pipermail/aida/attachments/20110216/35e4d3ba/attachment.html
> > >
> > > ------------------------------
> > >
> > > Message: 2
> > > Date: Wed, 16 Feb 2011 09:40:11 +0100
> > > From: Nicholas Moore <nicholas.moore at tsr-i.com>
> > > Subject: Re: [aida] photos experiment
> > > To: "AIDA/Web general discussion list" <aida at aidaweb.si>
> > > Message-ID: <201102160940.14642.nicholas.moore at tsr-i.com>
> > > Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-15"
> > >
> > > Hi Ching,
> > >
> > > Are you using Linux - maybe it is an issue with permissions - does the
> > > httpd user have access to the jpg file?
> > >
> > > On Wednesday 16 Feb 2011 02:40:56 Ching de la Serna wrote:
> > > > Hi,
> > > >
> > > > Aida is such an amazing web framework but I am finding it difficult to
> > > > display photos. After failing to display images from my local disk, I
> > > > started anew with a clean ver6.2 with the hope that it might lead me
> > > > somewhere. Placing a jpeg file in my root directory, I had
> > > >
> > > > e addImage: 'testimage.jpg' size: 100 at 200.
> > > >
> > > > as it happened many times before, nothing was displayed but the browser
> > > > reports "waiting or localhost....". I then changed the code to:
> > > >
> > > > e addImage: '*testimages.jpg*' size: 100 at 200.
> > > >
> > > > making it *testimages*.jpg which cannot be found in my directory.
> > > Reloading
> > > > the page allowed the browser to finish *without *the "waiting for
> > > > localhost.." There is something going on and I don't know what it is.
> > > > Perhaps someone has an idea?
> > > >
> > > > Thanks in advance.
> > > >
> > > > ching de la serna
> > > >
> > >
> > > --
> > > Nicholas Moore
> > > Skype: tsr_nicholas
> > >
> > > Check out my Blog
> > >
> > > "Still Running - that I may die in good health"
> > > -------------- next part --------------
> > > An HTML attachment was scrubbed...
> > > URL:
> > >
> > http://lists.aidaweb.si/pipermail/aida/attachments/20110216/ce4b05bf/attachment-0001.htm
> > >
> > > ------------------------------
> > >
> > > Message: 3
> > > Date: Wed, 16 Feb 2011 01:33:04 -0800 (PST)
> > > From: ching <ching.dls at gmail.com>
> > > Subject: Re: [aida] photos experiment
> > > To: aida at aidaweb.si
> > > Message-ID: <1297848784165-3308440.post at n4.nabble.com>
> > > Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
> > >
> > >
> > > Hi Nicholas,
> > >
> > >
> > >
> > > Nicholas Moore wrote:
> > > >
> > > > Hi Ching,
> > > >
> > > > Are you using Linux - maybe it is an issue with permissions - does the
> > > > httpd user have access to the jpg file?
> > > >
> > > > I am just using Windows and I'm not sure if I need permissions to use
> > the
> > > > jpg files in my directory. I remember displaying images using Seaside
> > and
> > > > I did not really have any problem doing it whether on my local machine
> > or
> > > > behind Apache. I am thinking of keeping everything in Smalltalk
> > > > (Swazoo/Aida).
> > > >
> > > > Thanks for the response,
> > > >
> > > > ching
> > > >
> > > > On Wednesday 16 Feb 2011 02:40:56 Ching de la Serna wrote:
> > > >> Hi,
> > > >>
> > > >> Aida is such an amazing web framework but I am finding it difficult to
> > > >> display photos. After failing to display images from my local disk, I
> > > >> started anew with a clean ver6.2 with the hope that it might lead me
> > > >> somewhere. Placing a jpeg file in my root directory, I had
> > > >>
> > > >> e addImage: 'testimage.jpg' size: 100 at 200.
> > > >>
> > > >> as it happened many times before, nothing was displayed but the
> > browser
> > > >> reports "waiting or localhost....". I then changed the code to:
> > > >>
> > > >> e addImage: '*testimages.jpg*' size: 100 at 200.
> > > >>
> > > >> making it *testimages*.jpg which cannot be found in my directory.
> > > >> Reloading
> > > >> the page allowed the browser to finish *without *the "waiting for
> > > >> localhost.." There is something going on and I don't know what it is.
> > > >> Perhaps someone has an idea?
> > > >>
> > > >> Thanks in advance.
> > > >>
> > > >> ching de la serna
> > > >>
> > > >
> > > > --
> > > > Nicholas Moore
> > > > Skype: tsr_nicholas
> > > >
> > > > Check out my Blog
> > > >
> > > > "Still Running - that I may die in good health"
> > > >
> > > > _______________________________________________
> > > > Aida mailing list
> > > > Aida at aidaweb.si
> > > > http://lists.aidaweb.si/mailman/listinfo/aida
> > > >
> > > >
> > >
> > > --
> > > View this message in context:
> > > http://forum.world.st/photos-experiment-tp3308053p3308440.html
> > > Sent from the AIDA/Web mailing list archive at Nabble.com.
> > >
> > >
> > > ------------------------------
> > >
> > > _______________________________________________
> > > Aida mailing list
> > > Aida at aidaweb.si
> > > http://lists.aidaweb.si/mailman/listinfo/aida
> > >
> > >
> > > End of Aida Digest, Vol 45, Issue 10
> > > ************************************
> > >
> > -------------- next part --------------
> > An HTML attachment was scrubbed...
> > URL:
> > http://lists.aidaweb.si/pipermail/aida/attachments/20110216/6f6c4b7a/attachment-0001.htm
> >
> > ------------------------------
> >
> > Message: 2
> > Date: Wed, 16 Feb 2011 12:40:44 +0100
> > From: Janko Miv?ek <janko.mivsek at eranova.si>
> > Subject: Re: [aida] photos experiment
> > To: AIDA/Web general discussion list <aida at aidaweb.si>
> > Message-ID: <4D5BB7BC.1080501 at eranova.si>
> > Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
> >
> > Hi Ching,
> >
> > I'm trying to find some time to chase your problem, but in the meantime,
> > can you try to open this jpg directly from browser.
> >
> > If you put testimage.jpg on a directory where your image started, can
> > you open it from browser directly:
> >
> >        http://localhost:8888/testimage.jpg ?
> >
> > If not, can you open it through File->Open file ?
> >
> > Also, how did you start your image, double clicking from OneClick?
> >
> > It could be that default .\ path doesn't point to the right directory,
> > can you change it to absolute path to your images directory:
> >
> >        AIDASite>>homeDirectory: 'c:\absolute path'
> >
> > Also which version of Windows do you use?
> >
> > Hope this would help a bit
> > JAnko
> >
> > On 16. 02. 2011 12:27, Ching de la Serna wrote:
> > > Hi All,
> > >
> > > I am inclined to believe that Nicholas is right about permissions.
> > > Windows might be blocking the jpeg file from being displayed. I changed
> > > the jpeg properties to "unblock" and restarted my computer. I also
> > > downloaded Google Chrome thinking it might be a Firefox problem. Nothing
> > > worked. I am ready to give up unless someone can point me in the right
> > > direction.It seems kind of strange though, a jpeg from another website
> > > displays with no problem while a local file is blocked. Strange behavior
> > > if indeed it is an OS issue.
> > >
> > > Thanks,
> > >
> > > Ching de la Serna
> > >
> > > On Wed, Feb 16, 2011 at 7:00 PM, <aida-request at aidaweb.si
> > > <mailto:aida-request at aidaweb.si>> wrote:
> > >
> > >     Send Aida mailing list submissions to
> > >            aida at aidaweb.si <mailto:aida at aidaweb.si>
> > >
> > >     To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
> > >            http://lists.aidaweb.si/mailman/listinfo/aida
> > >     or, via email, send a message with subject or body 'help' to
> > >            aida-request at aidaweb.si <mailto:aida-request at aidaweb.si>
> > >
> > >     You can reach the person managing the list at
> > >            aida-owner at aidaweb.si <mailto:aida-owner at aidaweb.si>
> > >
> > >     When replying, please edit your Subject line so it is more specific
> > >     than "Re: Contents of Aida digest..."
> > >
> > >
> > >     Today's Topics:
> > >
> > >       1. photos experiment (Ching de la Serna)
> > >       2. Re: photos experiment (Nicholas Moore)
> > >       3. Re: photos experiment (ching)
> > >
> > >
> > >
> > ----------------------------------------------------------------------
> > >
> > >     Message: 1
> > >     Date: Wed, 16 Feb 2011 09:40:56 +0800
> > >     From: Ching de la Serna <ching.dls at gmail.com
> > >     <mailto:ching.dls at gmail.com>>
> > >     Subject: [aida] photos experiment
> > >     To: aida at aidaweb.si <mailto:aida at aidaweb.si>
> > >     Message-ID:
> > >            <AANLkTimSqkN1JK9OHU-Pvb8Lmp8n1Phwoa8jP0_PA_Hu at mail.gmail.com
> > >     <mailto:AANLkTimSqkN1JK9OHU-Pvb8Lmp8n1Phwoa8jP0_PA_Hu at mail.gmail.com
> > >>
> > >     Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
> > >
> > >     Hi,
> > >
> > >     Aida is such an amazing web framework but I am finding it difficult
> > to
> > >     display photos. After failing to display images from my local disk, I
> > >     started anew with a clean ver6.2 with the hope that it might lead me
> > >     somewhere. Placing a jpeg file in my root directory, I had
> > >
> > >     e addImage: 'testimage.jpg' size: 100 at 200.
> > >
> > >     as it happened many times before, nothing was displayed but the
> > browser
> > >     reports "waiting or localhost....". I then changed the code to:
> > >
> > >     e addImage: '*testimages.jpg*' size: 100 at 200.
> > >
> > >     making it *testimages*.jpg which cannot be found in my directory.
> > >     Reloading
> > >     the page allowed the browser to finish *without *the "waiting for
> > >     localhost.." There is something going on and I don't know what it is.
> > >     Perhaps someone has an idea?
> > >
> > >     Thanks in advance.
> > >
> > >     ching de la serna
> > >     -------------- next part --------------
> > >     An HTML attachment was scrubbed...
> > >     URL:
> > >
> > http://lists.aidaweb.si/pipermail/aida/attachments/20110216/35e4d3ba/attachment.html
> > >
> > >     ------------------------------
> > >
> > >     Message: 2
> > >     Date: Wed, 16 Feb 2011 09:40:11 +0100
> > >     From: Nicholas Moore <nicholas.moore at tsr-i.com
> > >     <mailto:nicholas.moore at tsr-i.com>>
> > >     Subject: Re: [aida] photos experiment
> > >     To: "AIDA/Web general discussion list" <aida at aidaweb.si
> > >     <mailto:aida at aidaweb.si>>
> > >     Message-ID: <201102160940.14642.nicholas.moore at tsr-i.com
> > >     <mailto:201102160940.14642.nicholas.moore at tsr-i.com>>
> > >     Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-15"
> > >
> > >     Hi Ching,
> > >
> > >     Are you using Linux - maybe it is an issue with permissions - does
> > >     the httpd user have access to the jpg file?
> > >
> > >     On Wednesday 16 Feb 2011 02:40:56 Ching de la Serna wrote:
> > >     > Hi,
> > >     >
> > >     > Aida is such an amazing web framework but I am finding it difficult
> > to
> > >     > display photos. After failing to display images from my local disk,
> > I
> > >     > started anew with a clean ver6.2 with the hope that it might lead
> > me
> > >     > somewhere. Placing a jpeg file in my root directory, I had
> > >     >
> > >     > e addImage: 'testimage.jpg' size: 100 at 200.
> > >     >
> > >     > as it happened many times before, nothing was displayed but the
> > >     browser
> > >     > reports "waiting or localhost....". I then changed the code to:
> > >     >
> > >     > e addImage: '*testimages.jpg*' size: 100 at 200.
> > >     >
> > >     > making it *testimages*.jpg which cannot be found in my directory.
> > >     Reloading
> > >     > the page allowed the browser to finish *without *the "waiting for
> > >     > localhost.." There is something going on and I don't know what it
> > is.
> > >     > Perhaps someone has an idea?
> > >     >
> > >     > Thanks in advance.
> > >     >
> > >     > ching de la serna
> > >     >
> > >
> > >     --
> > >     Nicholas Moore
> > >     Skype: tsr_nicholas
> > >
> > >     Check out my Blog
> > >
> > >     "Still Running - that I may die in good health"
> > >     -------------- next part --------------
> > >     An HTML attachment was scrubbed...
> > >     URL:
> > >
> > http://lists.aidaweb.si/pipermail/aida/attachments/20110216/ce4b05bf/attachment-0001.htm
> > >
> > >     ------------------------------
> > >
> > >     Message: 3
> > >     Date: Wed, 16 Feb 2011 01:33:04 -0800 (PST)
> > >     From: ching <ching.dls at gmail.com <mailto:ching.dls at gmail.com>>
> > >     Subject: Re: [aida] photos experiment
> > >     To: aida at aidaweb.si <mailto:aida at aidaweb.si>
> > >     Message-ID: <1297848784165-3308440.post at n4.nabble.com
> > >     <mailto:1297848784165-3308440.post at n4.nabble.com>>
> > >     Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
> > >
> > >
> > >     Hi Nicholas,
> > >
> > >
> > >
> > >     Nicholas Moore wrote:
> > >     >
> > >     > Hi Ching,
> > >     >
> > >     > Are you using Linux - maybe it is an issue with permissions - does
> > the
> > >     > httpd user have access to the jpg file?
> > >     >
> > >     > I am just using Windows and I'm not sure if I need permissions to
> > >     use the
> > >     > jpg files in my directory. I remember displaying images using
> > >     Seaside and
> > >     > I did not really have any problem doing it whether on my local
> > >     machine or
> > >     > behind Apache. I am thinking of keeping everything in Smalltalk
> > >     > (Swazoo/Aida).
> > >     >
> > >     > Thanks for the response,
> > >     >
> > >     > ching
> > >     >
> > >     > On Wednesday 16 Feb 2011 02:40:56 Ching de la Serna wrote:
> > >     >> Hi,
> > >     >>
> > >     >> Aida is such an amazing web framework but I am finding it
> > >     difficult to
> > >     >> display photos. After failing to display images from my local
> > disk, I
> > >     >> started anew with a clean ver6.2 with the hope that it might lead
> > me
> > >     >> somewhere. Placing a jpeg file in my root directory, I had
> > >     >>
> > >     >> e addImage: 'testimage.jpg' size: 100 at 200.
> > >     >>
> > >     >> as it happened many times before, nothing was displayed but the
> > >     browser
> > >     >> reports "waiting or localhost....". I then changed the code to:
> > >     >>
> > >     >> e addImage: '*testimages.jpg*' size: 100 at 200.
> > >     >>
> > >     >> making it *testimages*.jpg which cannot be found in my directory.
> > >     >> Reloading
> > >     >> the page allowed the browser to finish *without *the "waiting for
> > >     >> localhost.." There is something going on and I don't know what it
> > is.
> > >     >> Perhaps someone has an idea?
> > >     >>
> > >     >> Thanks in advance.
> > >     >>
> > >     >> ching de la serna
> > >     >>
> > >     >
> > >     > --
> > >     > Nicholas Moore
> > >     > Skype: tsr_nicholas
> > >     >
> > >     > Check out my Blog
> > >     >
> > >     > "Still Running - that I may die in good health"
> > >     >
> > >     > _______________________________________________
> > >     > Aida mailing list
> > >     > Aida at aidaweb.si <mailto:Aida at aidaweb.si>
> > >     > http://lists.aidaweb.si/mailman/listinfo/aida
> > >     >
> > >     >
> > >
> > >     --
> > >     View this message in context:
> > >     http://forum.world.st/photos-experiment-tp3308053p3308440.html
> > >     Sent from the AIDA/Web mailing list archive at Nabble.com.
> > >
> > >
> > >     ------------------------------
> > >
> > >     _______________________________________________
> > >     Aida mailing list
> > >     Aida at aidaweb.si <mailto:Aida at aidaweb.si>
> > >     http://lists.aidaweb.si/mailman/listinfo/aida
> > >
> > >
> > >     End of Aida Digest, Vol 45, Issue 10
> > >     ************************************
> > >
> > >
> > >
> > >
> > > _______________________________________________
> > > Aida mailing list
> > > Aida at aidaweb.si
> > > http://lists.aidaweb.si/mailman/listinfo/aida
> >
> > --
> > Janko Miv?ek
> > AIDA/Web
> > Smalltalk Web Application Server
> > http://www.aidaweb.si
> >
> >
> > ------------------------------
> >
> > Message: 3
> > Date: Wed, 16 Feb 2011 15:16:42 +0100
> > From: Nicholas Moore <nicholas.moore at tsr-i.com>
> > Subject: Re: [aida] 6.2 tests
> > To: "AIDA/Web general discussion list" <aida at aidaweb.si>
> > Message-ID: <201102161516.51887.nicholas.moore at tsr-i.com>
> > Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
> >
> > I have tested with a vanilla VW and it works as you would expect - good
> > news. I used several different local variations in my hosts file and all
> > worked okay - returning 'aidasession/ajax'.
> >
> > So then I returned to my own image and retested it - but was not able to
> > reproduce the error - it too returned the correct value. There must have
> > been some spurious condition associated with my previous test image and
> > perhaps earlier exceptions.
> >
> > Anyway, all works as expected and my sites are now live with 6.2.
> >
> > Nicholas
> >
> > On Tuesday 15 Feb 2011 14:28:54 Janko Miv?ek wrote:
> > >
> > > On 14. 02. 2011 21:20, Nicholas Moore wrote:
> > > > Excellent - I had not created the route explicitly to my blog site!
> > > > However the request subsequently failed here:
> > > > WebSession >> printHTMLPageOn: aStream for: aRequest on: aWebSession
> > > > aRequest urlString = '/aidasession/ajax' ifTrue:
> > > > because the actual request urlString is: '
> > http://mysite/aidasession/ajax'.
> > > > I have changed that test to:
> > > > (aRequest urlString containsSubstring: '/aidasession/ajax') ifTrue:>
> > > > and everything works as desired.
> > >
> > > This is interesting, from where aRequest urlString works differently in
> > >  your image comparing with fresh install into vanilla VW 7.7 (for
> > > nistance) image from Public Store. Can you try this too?
> > >
> > > Best regards
> > > Janko
> > >
> > >
> > >
> > > > Nicholas
> > > >
> > > > On Monday 14 Feb 2011 19:51:06 Janko Miv?ek wrote:
> > > >
> > > >> Hi Nicolas,
> > > >
> > > >>
> > > >
> > > >> On 14. 02. 2011 19:39, Nicholas Moore wrote:
> > > >
> > > >>
> > > >
> > > >> > From the demo.html page for ajax in 6.2, when I click on 'click me
> > for
> > > >
> > > >> > popup' I have trapped a SwazooStream. It generates a requestURI
> > which is
> > > >
> > > >> > '/aidasession/ajax'.
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> > On the 6.1 version the equivalent requestURI is 'demo.html' (as I
> > would
> > > >
> > > >> > expect).
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> > Where does the '/aidasession/ajax URI come from?
> > > >
> > > >>
> > > >
> > > >> This is major new behavior on new event framework - all Ajax and
> > > >
> > > >> WebSocket JSON messages go to this Url, that is, to your session,
> > which
> > > >
> > > >> then find the right App and pass it the event. This Url is in
> > JavaScript
> > > >
> > > >> code, see WebStyle js13Events. The Url of actual page is included in
> > > >
> > > >> this message.
> > > >
> > > >>
> > > >
> > > >> Inspect the WebRouter (AIDASite default router) if there is a route to
> > > >
> > > >> the session manager. If you did the upgrade script, it should be there
> > > >
> > > >> already. If not, rerun that addSessionManagerRoute line.
> > > >
> > > >>
> > > >
> > > >> In Firebug's console, do you see any error messages?
> > > >
> > > >>
> > > >
> > > >> Hope this helps
> > > >
> > > >> JAnko
> > > >
> > > >>
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> > On Monday 14 Feb 2011 11:35:21 Nicholas Moore wrote:
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >> Janko,
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >>
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >> After running the script that you described prior to upgrade I was
> > > >
> > > >> > able to install 6.2 cleanly without any problems - good work!
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >>
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >> During testing (on VW) I came across a couple of snags:
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >>
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >> 1) The method String >> replaceSpecialCharacters contains or:or:
> > which
> > > >
> > > >> > does not work in VW (but is ok in Pharo and Squeak). I changed it
> > to:
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >> replaceSpecialCharacters
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >> |str|
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >> str := self copy.
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >> str do: [:ch | |ascii|
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >> ascii := ch asInteger.
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >> ((ascii >= 65 and: [ ascii <= 90 ]) or: [
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >> ( ascii >= 97 and: [ ascii <= 122 ]) or: [ch isDigit or: [ch = $/
> > or:
> > > >
> > > >> > [ch = $.]]]])
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >> ifFalse: [str replaceAll: ch with: $-]].
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >> ^str
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >>
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >> 2) I needed to upgrade my version of TinyMCE - richEditorInitScript
> > > >
> > > >> > has changed.
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >>
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >> 3) I have a problem with ajax calls. I previously used
> > > >
> > > >> > 'afterPostUpdate:' which is deprecated. I changed to
> > > >
> > > >> > 'onChangePostAndUpdate::' but that did not work (no error, simply
> > > >
> > > >> > nothing happened). I do not yet know why, I will need to do some
> > > >
> > > >> > debugging this week. I also found that the WebDemo ajax page did not
> > > >
> > > >> > work properly (the update and popup methods seemed to have no
> > effect.
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >>
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >> Therefore I am unsure whether the problem lies in my implementation
> > or
> > > >
> > > >> > elsewhere. I reverted to my same app using 6.1 and the WebDemo ajax
> > page
> > > >
> > > >> > worked perfectly. If anyone else could test this and see how the
> > demo
> > > >
> > > >> > app works, that would save me some time.
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >>
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >> By the way, I notice that WebApplication >> respondToAjaxRequest:
> > is
> > > >
> > > >> > in the 'private-obsolete' protocol, should that be in
> > 'private-ajax'?
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >>
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >> Otherwise the new features look great, in particular I am looking
> > > >
> > > >> > forward to getting to grips with JSON.
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >>
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >> Regards
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >>
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >> Nicholas
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >>
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >>
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >> >
> > > >
> > > >>
> > > >
> > > >>
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> > --
> > Nicholas Moore
> > Skype: tsr_nicholas
> >
> > Check out my Blog
> >
> > "Still Running - that I may die in good health"
> > -------------- next part --------------
> > An HTML attachment was scrubbed...
> > URL:
> > http://lists.aidaweb.si/pipermail/aida/attachments/20110216/5d913c94/attachment.htm
> >
> > ------------------------------
> >
> > _______________________________________________
> > Aida mailing list
> > Aida at aidaweb.si
> > http://lists.aidaweb.si/mailman/listinfo/aida
> >
> >
> > End of Aida Digest, Vol 45, Issue 11
> > ************************************
> >
> 

-- 
Nicholas Moore
Skype: tsr_nicholas

Check out my Blog

"Still Running - that I may die in good health" 
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.aidaweb.si/pipermail/aida/attachments/20110216/b2fbcf0f/attachment-0001.htm 


More information about the Aida mailing list