[aida] photos experiment

Ching de la Serna ching.dls at gmail.com
Wed Feb 16 16:35:54 CET 2011


Hi Janko

Thanks for taking the time. I did as you suggested. The results are below:

Hi Ching,
>

I'm trying to find some time to chase your problem, but in the meantime,
can you try to open this jpg directly from browser.

If you put testimage.jpg on a directory where your image started, can
you open it from browser directly:

       http://localhost:8888/testimage.jpg ?
This does not open the jpeg file.

If not, can you open it through File->Open file ?
I could open once I *unblocked *the testimage.jpg file. Windows was blocking
it the first time I tried. After I was able to do this, I tried doing the
above  http://localhost:8888/testimage.jpg and it would still not open.

Also, how did you start your image, double clicking from OneClick?
I loaded from Monticello the three files: *Sport-2.031.mcz ,
Swazoo-2.3beta2.1.mcz, Aida6.2-final.1.mcz *which I downloaded separately I
use Sqeak4.1

It could be that default .\ path doesn't point to the right directory,
can you change it to absolute path to your images directory:

       AIDASite>>homeDirectory: 'c:\absolute path'
I evaluated :
AIDASite homeDirectory.: '
C:\Documents and Settings\ADMIN\My
Documents\squeak-tests-aida\aida62-test1\aida-clean62\Squeak 4.1'
and got an error:doesNotUnderstand: #homeDirectory

I tried enclosing in ""
AIDASite homeDirectory.: '"
C:\Documents and Settings\ADMIN\My
Documents\squeak-tests-aida\aida62-test1\aida-clean62\Squeak 4.1"' and got
the same error message: doesNotUnderstand: #homeDirectory

Also which version of Windows do you use?
I use Windows XP

Hope this would help a bit
JAnko

Ching

On Wed, Feb 16, 2011 at 10:17 PM, <aida-request at aidaweb.si> wrote:

> Send Aida mailing list submissions to
>        aida at aidaweb.si
>
> To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
>        http://lists.aidaweb.si/mailman/listinfo/aida
> or, via email, send a message with subject or body 'help' to
>        aida-request at aidaweb.si
>
> You can reach the person managing the list at
>        aida-owner at aidaweb.si
>
> When replying, please edit your Subject line so it is more specific
> than "Re: Contents of Aida digest..."
>
>
> Today's Topics:
>
>   1. Re: photos experiment (Ching de la Serna)
>   2. Re: photos experiment (Janko Miv?ek)
>   3. Re: 6.2 tests (Nicholas Moore)
>
>
> ----------------------------------------------------------------------
>
> Message: 1
> Date: Wed, 16 Feb 2011 19:27:14 +0800
> From: Ching de la Serna <ching.dls at gmail.com>
> Subject: Re: [aida] photos experiment
> To: aida at aidaweb.si
> Message-ID:
>        <AANLkTinn5csEmUjwZyAh-OHNx7+rUTDzwKKSmbA-ArQx at mail.gmail.com>
> Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
>
> Hi All,
>
> I am inclined to believe that Nicholas is right about permissions. Windows
> might be blocking the jpeg file from being displayed. I changed the jpeg
> properties to "unblock" and restarted my computer. I also downloaded Google
> Chrome thinking it might be a Firefox problem. Nothing worked. I am ready
> to
> give up unless someone can point me in the right direction.It seems kind of
> strange though, a jpeg from another website displays with no problem while
> a
> local file is blocked. Strange behavior if indeed it is an OS issue.
>
> Thanks,
>
> Ching de la Serna
>
> On Wed, Feb 16, 2011 at 7:00 PM, <aida-request at aidaweb.si> wrote:
>
> > Send Aida mailing list submissions to
> >        aida at aidaweb.si
> >
> > To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
> >        http://lists.aidaweb.si/mailman/listinfo/aida
> > or, via email, send a message with subject or body 'help' to
> >        aida-request at aidaweb.si
> >
> > You can reach the person managing the list at
> >        aida-owner at aidaweb.si
> >
> > When replying, please edit your Subject line so it is more specific
> > than "Re: Contents of Aida digest..."
> >
> >
> > Today's Topics:
> >
> >   1. photos experiment (Ching de la Serna)
> >   2. Re: photos experiment (Nicholas Moore)
> >   3. Re: photos experiment (ching)
> >
> >
> > ----------------------------------------------------------------------
> >
> > Message: 1
> > Date: Wed, 16 Feb 2011 09:40:56 +0800
> > From: Ching de la Serna <ching.dls at gmail.com>
> > Subject: [aida] photos experiment
> > To: aida at aidaweb.si
> > Message-ID:
> >        <AANLkTimSqkN1JK9OHU-Pvb8Lmp8n1Phwoa8jP0_PA_Hu at mail.gmail.com>
> > Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
> >
> > Hi,
> >
> > Aida is such an amazing web framework but I am finding it difficult to
> > display photos. After failing to display images from my local disk, I
> > started anew with a clean ver6.2 with the hope that it might lead me
> > somewhere. Placing a jpeg file in my root directory, I had
> >
> > e addImage: 'testimage.jpg' size: 100 at 200.
> >
> > as it happened many times before, nothing was displayed but the browser
> > reports "waiting or localhost....". I then changed the code to:
> >
> > e addImage: '*testimages.jpg*' size: 100 at 200.
> >
> > making it *testimages*.jpg which cannot be found in my directory.
> Reloading
> > the page allowed the browser to finish *without *the "waiting for
> > localhost.." There is something going on and I don't know what it is.
> > Perhaps someone has an idea?
> >
> > Thanks in advance.
> >
> > ching de la serna
> > -------------- next part --------------
> > An HTML attachment was scrubbed...
> > URL:
> >
> http://lists.aidaweb.si/pipermail/aida/attachments/20110216/35e4d3ba/attachment.html
> >
> > ------------------------------
> >
> > Message: 2
> > Date: Wed, 16 Feb 2011 09:40:11 +0100
> > From: Nicholas Moore <nicholas.moore at tsr-i.com>
> > Subject: Re: [aida] photos experiment
> > To: "AIDA/Web general discussion list" <aida at aidaweb.si>
> > Message-ID: <201102160940.14642.nicholas.moore at tsr-i.com>
> > Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-15"
> >
> > Hi Ching,
> >
> > Are you using Linux - maybe it is an issue with permissions - does the
> > httpd user have access to the jpg file?
> >
> > On Wednesday 16 Feb 2011 02:40:56 Ching de la Serna wrote:
> > > Hi,
> > >
> > > Aida is such an amazing web framework but I am finding it difficult to
> > > display photos. After failing to display images from my local disk, I
> > > started anew with a clean ver6.2 with the hope that it might lead me
> > > somewhere. Placing a jpeg file in my root directory, I had
> > >
> > > e addImage: 'testimage.jpg' size: 100 at 200.
> > >
> > > as it happened many times before, nothing was displayed but the browser
> > > reports "waiting or localhost....". I then changed the code to:
> > >
> > > e addImage: '*testimages.jpg*' size: 100 at 200.
> > >
> > > making it *testimages*.jpg which cannot be found in my directory.
> > Reloading
> > > the page allowed the browser to finish *without *the "waiting for
> > > localhost.." There is something going on and I don't know what it is.
> > > Perhaps someone has an idea?
> > >
> > > Thanks in advance.
> > >
> > > ching de la serna
> > >
> >
> > --
> > Nicholas Moore
> > Skype: tsr_nicholas
> >
> > Check out my Blog
> >
> > "Still Running - that I may die in good health"
> > -------------- next part --------------
> > An HTML attachment was scrubbed...
> > URL:
> >
> http://lists.aidaweb.si/pipermail/aida/attachments/20110216/ce4b05bf/attachment-0001.htm
> >
> > ------------------------------
> >
> > Message: 3
> > Date: Wed, 16 Feb 2011 01:33:04 -0800 (PST)
> > From: ching <ching.dls at gmail.com>
> > Subject: Re: [aida] photos experiment
> > To: aida at aidaweb.si
> > Message-ID: <1297848784165-3308440.post at n4.nabble.com>
> > Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
> >
> >
> > Hi Nicholas,
> >
> >
> >
> > Nicholas Moore wrote:
> > >
> > > Hi Ching,
> > >
> > > Are you using Linux - maybe it is an issue with permissions - does the
> > > httpd user have access to the jpg file?
> > >
> > > I am just using Windows and I'm not sure if I need permissions to use
> the
> > > jpg files in my directory. I remember displaying images using Seaside
> and
> > > I did not really have any problem doing it whether on my local machine
> or
> > > behind Apache. I am thinking of keeping everything in Smalltalk
> > > (Swazoo/Aida).
> > >
> > > Thanks for the response,
> > >
> > > ching
> > >
> > > On Wednesday 16 Feb 2011 02:40:56 Ching de la Serna wrote:
> > >> Hi,
> > >>
> > >> Aida is such an amazing web framework but I am finding it difficult to
> > >> display photos. After failing to display images from my local disk, I
> > >> started anew with a clean ver6.2 with the hope that it might lead me
> > >> somewhere. Placing a jpeg file in my root directory, I had
> > >>
> > >> e addImage: 'testimage.jpg' size: 100 at 200.
> > >>
> > >> as it happened many times before, nothing was displayed but the
> browser
> > >> reports "waiting or localhost....". I then changed the code to:
> > >>
> > >> e addImage: '*testimages.jpg*' size: 100 at 200.
> > >>
> > >> making it *testimages*.jpg which cannot be found in my directory.
> > >> Reloading
> > >> the page allowed the browser to finish *without *the "waiting for
> > >> localhost.." There is something going on and I don't know what it is.
> > >> Perhaps someone has an idea?
> > >>
> > >> Thanks in advance.
> > >>
> > >> ching de la serna
> > >>
> > >
> > > --
> > > Nicholas Moore
> > > Skype: tsr_nicholas
> > >
> > > Check out my Blog
> > >
> > > "Still Running - that I may die in good health"
> > >
> > > _______________________________________________
> > > Aida mailing list
> > > Aida at aidaweb.si
> > > http://lists.aidaweb.si/mailman/listinfo/aida
> > >
> > >
> >
> > --
> > View this message in context:
> > http://forum.world.st/photos-experiment-tp3308053p3308440.html
> > Sent from the AIDA/Web mailing list archive at Nabble.com.
> >
> >
> > ------------------------------
> >
> > _______________________________________________
> > Aida mailing list
> > Aida at aidaweb.si
> > http://lists.aidaweb.si/mailman/listinfo/aida
> >
> >
> > End of Aida Digest, Vol 45, Issue 10
> > ************************************
> >
> -------------- next part --------------
> An HTML attachment was scrubbed...
> URL:
> http://lists.aidaweb.si/pipermail/aida/attachments/20110216/6f6c4b7a/attachment-0001.htm
>
> ------------------------------
>
> Message: 2
> Date: Wed, 16 Feb 2011 12:40:44 +0100
> From: Janko Miv?ek <janko.mivsek at eranova.si>
> Subject: Re: [aida] photos experiment
> To: AIDA/Web general discussion list <aida at aidaweb.si>
> Message-ID: <4D5BB7BC.1080501 at eranova.si>
> Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
>
> Hi Ching,
>
> I'm trying to find some time to chase your problem, but in the meantime,
> can you try to open this jpg directly from browser.
>
> If you put testimage.jpg on a directory where your image started, can
> you open it from browser directly:
>
>        http://localhost:8888/testimage.jpg ?
>
> If not, can you open it through File->Open file ?
>
> Also, how did you start your image, double clicking from OneClick?
>
> It could be that default .\ path doesn't point to the right directory,
> can you change it to absolute path to your images directory:
>
>        AIDASite>>homeDirectory: 'c:\absolute path'
>
> Also which version of Windows do you use?
>
> Hope this would help a bit
> JAnko
>
> On 16. 02. 2011 12:27, Ching de la Serna wrote:
> > Hi All,
> >
> > I am inclined to believe that Nicholas is right about permissions.
> > Windows might be blocking the jpeg file from being displayed. I changed
> > the jpeg properties to "unblock" and restarted my computer. I also
> > downloaded Google Chrome thinking it might be a Firefox problem. Nothing
> > worked. I am ready to give up unless someone can point me in the right
> > direction.It seems kind of strange though, a jpeg from another website
> > displays with no problem while a local file is blocked. Strange behavior
> > if indeed it is an OS issue.
> >
> > Thanks,
> >
> > Ching de la Serna
> >
> > On Wed, Feb 16, 2011 at 7:00 PM, <aida-request at aidaweb.si
> > <mailto:aida-request at aidaweb.si>> wrote:
> >
> >     Send Aida mailing list submissions to
> >            aida at aidaweb.si <mailto:aida at aidaweb.si>
> >
> >     To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
> >            http://lists.aidaweb.si/mailman/listinfo/aida
> >     or, via email, send a message with subject or body 'help' to
> >            aida-request at aidaweb.si <mailto:aida-request at aidaweb.si>
> >
> >     You can reach the person managing the list at
> >            aida-owner at aidaweb.si <mailto:aida-owner at aidaweb.si>
> >
> >     When replying, please edit your Subject line so it is more specific
> >     than "Re: Contents of Aida digest..."
> >
> >
> >     Today's Topics:
> >
> >       1. photos experiment (Ching de la Serna)
> >       2. Re: photos experiment (Nicholas Moore)
> >       3. Re: photos experiment (ching)
> >
> >
> >
> ----------------------------------------------------------------------
> >
> >     Message: 1
> >     Date: Wed, 16 Feb 2011 09:40:56 +0800
> >     From: Ching de la Serna <ching.dls at gmail.com
> >     <mailto:ching.dls at gmail.com>>
> >     Subject: [aida] photos experiment
> >     To: aida at aidaweb.si <mailto:aida at aidaweb.si>
> >     Message-ID:
> >            <AANLkTimSqkN1JK9OHU-Pvb8Lmp8n1Phwoa8jP0_PA_Hu at mail.gmail.com
> >     <mailto:AANLkTimSqkN1JK9OHU-Pvb8Lmp8n1Phwoa8jP0_PA_Hu at mail.gmail.com
> >>
> >     Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
> >
> >     Hi,
> >
> >     Aida is such an amazing web framework but I am finding it difficult
> to
> >     display photos. After failing to display images from my local disk, I
> >     started anew with a clean ver6.2 with the hope that it might lead me
> >     somewhere. Placing a jpeg file in my root directory, I had
> >
> >     e addImage: 'testimage.jpg' size: 100 at 200.
> >
> >     as it happened many times before, nothing was displayed but the
> browser
> >     reports "waiting or localhost....". I then changed the code to:
> >
> >     e addImage: '*testimages.jpg*' size: 100 at 200.
> >
> >     making it *testimages*.jpg which cannot be found in my directory.
> >     Reloading
> >     the page allowed the browser to finish *without *the "waiting for
> >     localhost.." There is something going on and I don't know what it is.
> >     Perhaps someone has an idea?
> >
> >     Thanks in advance.
> >
> >     ching de la serna
> >     -------------- next part --------------
> >     An HTML attachment was scrubbed...
> >     URL:
> >
> http://lists.aidaweb.si/pipermail/aida/attachments/20110216/35e4d3ba/attachment.html
> >
> >     ------------------------------
> >
> >     Message: 2
> >     Date: Wed, 16 Feb 2011 09:40:11 +0100
> >     From: Nicholas Moore <nicholas.moore at tsr-i.com
> >     <mailto:nicholas.moore at tsr-i.com>>
> >     Subject: Re: [aida] photos experiment
> >     To: "AIDA/Web general discussion list" <aida at aidaweb.si
> >     <mailto:aida at aidaweb.si>>
> >     Message-ID: <201102160940.14642.nicholas.moore at tsr-i.com
> >     <mailto:201102160940.14642.nicholas.moore at tsr-i.com>>
> >     Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-15"
> >
> >     Hi Ching,
> >
> >     Are you using Linux - maybe it is an issue with permissions - does
> >     the httpd user have access to the jpg file?
> >
> >     On Wednesday 16 Feb 2011 02:40:56 Ching de la Serna wrote:
> >     > Hi,
> >     >
> >     > Aida is such an amazing web framework but I am finding it difficult
> to
> >     > display photos. After failing to display images from my local disk,
> I
> >     > started anew with a clean ver6.2 with the hope that it might lead
> me
> >     > somewhere. Placing a jpeg file in my root directory, I had
> >     >
> >     > e addImage: 'testimage.jpg' size: 100 at 200.
> >     >
> >     > as it happened many times before, nothing was displayed but the
> >     browser
> >     > reports "waiting or localhost....". I then changed the code to:
> >     >
> >     > e addImage: '*testimages.jpg*' size: 100 at 200.
> >     >
> >     > making it *testimages*.jpg which cannot be found in my directory.
> >     Reloading
> >     > the page allowed the browser to finish *without *the "waiting for
> >     > localhost.." There is something going on and I don't know what it
> is.
> >     > Perhaps someone has an idea?
> >     >
> >     > Thanks in advance.
> >     >
> >     > ching de la serna
> >     >
> >
> >     --
> >     Nicholas Moore
> >     Skype: tsr_nicholas
> >
> >     Check out my Blog
> >
> >     "Still Running - that I may die in good health"
> >     -------------- next part --------------
> >     An HTML attachment was scrubbed...
> >     URL:
> >
> http://lists.aidaweb.si/pipermail/aida/attachments/20110216/ce4b05bf/attachment-0001.htm
> >
> >     ------------------------------
> >
> >     Message: 3
> >     Date: Wed, 16 Feb 2011 01:33:04 -0800 (PST)
> >     From: ching <ching.dls at gmail.com <mailto:ching.dls at gmail.com>>
> >     Subject: Re: [aida] photos experiment
> >     To: aida at aidaweb.si <mailto:aida at aidaweb.si>
> >     Message-ID: <1297848784165-3308440.post at n4.nabble.com
> >     <mailto:1297848784165-3308440.post at n4.nabble.com>>
> >     Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
> >
> >
> >     Hi Nicholas,
> >
> >
> >
> >     Nicholas Moore wrote:
> >     >
> >     > Hi Ching,
> >     >
> >     > Are you using Linux - maybe it is an issue with permissions - does
> the
> >     > httpd user have access to the jpg file?
> >     >
> >     > I am just using Windows and I'm not sure if I need permissions to
> >     use the
> >     > jpg files in my directory. I remember displaying images using
> >     Seaside and
> >     > I did not really have any problem doing it whether on my local
> >     machine or
> >     > behind Apache. I am thinking of keeping everything in Smalltalk
> >     > (Swazoo/Aida).
> >     >
> >     > Thanks for the response,
> >     >
> >     > ching
> >     >
> >     > On Wednesday 16 Feb 2011 02:40:56 Ching de la Serna wrote:
> >     >> Hi,
> >     >>
> >     >> Aida is such an amazing web framework but I am finding it
> >     difficult to
> >     >> display photos. After failing to display images from my local
> disk, I
> >     >> started anew with a clean ver6.2 with the hope that it might lead
> me
> >     >> somewhere. Placing a jpeg file in my root directory, I had
> >     >>
> >     >> e addImage: 'testimage.jpg' size: 100 at 200.
> >     >>
> >     >> as it happened many times before, nothing was displayed but the
> >     browser
> >     >> reports "waiting or localhost....". I then changed the code to:
> >     >>
> >     >> e addImage: '*testimages.jpg*' size: 100 at 200.
> >     >>
> >     >> making it *testimages*.jpg which cannot be found in my directory.
> >     >> Reloading
> >     >> the page allowed the browser to finish *without *the "waiting for
> >     >> localhost.." There is something going on and I don't know what it
> is.
> >     >> Perhaps someone has an idea?
> >     >>
> >     >> Thanks in advance.
> >     >>
> >     >> ching de la serna
> >     >>
> >     >
> >     > --
> >     > Nicholas Moore
> >     > Skype: tsr_nicholas
> >     >
> >     > Check out my Blog
> >     >
> >     > "Still Running - that I may die in good health"
> >     >
> >     > _______________________________________________
> >     > Aida mailing list
> >     > Aida at aidaweb.si <mailto:Aida at aidaweb.si>
> >     > http://lists.aidaweb.si/mailman/listinfo/aida
> >     >
> >     >
> >
> >     --
> >     View this message in context:
> >     http://forum.world.st/photos-experiment-tp3308053p3308440.html
> >     Sent from the AIDA/Web mailing list archive at Nabble.com.
> >
> >
> >     ------------------------------
> >
> >     _______________________________________________
> >     Aida mailing list
> >     Aida at aidaweb.si <mailto:Aida at aidaweb.si>
> >     http://lists.aidaweb.si/mailman/listinfo/aida
> >
> >
> >     End of Aida Digest, Vol 45, Issue 10
> >     ************************************
> >
> >
> >
> >
> > _______________________________________________
> > Aida mailing list
> > Aida at aidaweb.si
> > http://lists.aidaweb.si/mailman/listinfo/aida
>
> --
> Janko Miv?ek
> AIDA/Web
> Smalltalk Web Application Server
> http://www.aidaweb.si
>
>
> ------------------------------
>
> Message: 3
> Date: Wed, 16 Feb 2011 15:16:42 +0100
> From: Nicholas Moore <nicholas.moore at tsr-i.com>
> Subject: Re: [aida] 6.2 tests
> To: "AIDA/Web general discussion list" <aida at aidaweb.si>
> Message-ID: <201102161516.51887.nicholas.moore at tsr-i.com>
> Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
>
> I have tested with a vanilla VW and it works as you would expect - good
> news. I used several different local variations in my hosts file and all
> worked okay - returning 'aidasession/ajax'.
>
> So then I returned to my own image and retested it - but was not able to
> reproduce the error - it too returned the correct value. There must have
> been some spurious condition associated with my previous test image and
> perhaps earlier exceptions.
>
> Anyway, all works as expected and my sites are now live with 6.2.
>
> Nicholas
>
> On Tuesday 15 Feb 2011 14:28:54 Janko Miv?ek wrote:
> >
> > On 14. 02. 2011 21:20, Nicholas Moore wrote:
> > > Excellent - I had not created the route explicitly to my blog site!
> > > However the request subsequently failed here:
> > > WebSession >> printHTMLPageOn: aStream for: aRequest on: aWebSession
> > > aRequest urlString = '/aidasession/ajax' ifTrue:
> > > because the actual request urlString is: '
> http://mysite/aidasession/ajax'.
> > > I have changed that test to:
> > > (aRequest urlString containsSubstring: '/aidasession/ajax') ifTrue:>
> > > and everything works as desired.
> >
> > This is interesting, from where aRequest urlString works differently in
> >  your image comparing with fresh install into vanilla VW 7.7 (for
> > nistance) image from Public Store. Can you try this too?
> >
> > Best regards
> > Janko
> >
> >
> >
> > > Nicholas
> > >
> > > On Monday 14 Feb 2011 19:51:06 Janko Miv?ek wrote:
> > >
> > >> Hi Nicolas,
> > >
> > >>
> > >
> > >> On 14. 02. 2011 19:39, Nicholas Moore wrote:
> > >
> > >>
> > >
> > >> > From the demo.html page for ajax in 6.2, when I click on 'click me
> for
> > >
> > >> > popup' I have trapped a SwazooStream. It generates a requestURI
> which is
> > >
> > >> > '/aidasession/ajax'.
> > >
> > >> >
> > >
> > >> > On the 6.1 version the equivalent requestURI is 'demo.html' (as I
> would
> > >
> > >> > expect).
> > >
> > >> >
> > >
> > >> > Where does the '/aidasession/ajax URI come from?
> > >
> > >>
> > >
> > >> This is major new behavior on new event framework - all Ajax and
> > >
> > >> WebSocket JSON messages go to this Url, that is, to your session,
> which
> > >
> > >> then find the right App and pass it the event. This Url is in
> JavaScript
> > >
> > >> code, see WebStyle js13Events. The Url of actual page is included in
> > >
> > >> this message.
> > >
> > >>
> > >
> > >> Inspect the WebRouter (AIDASite default router) if there is a route to
> > >
> > >> the session manager. If you did the upgrade script, it should be there
> > >
> > >> already. If not, rerun that addSessionManagerRoute line.
> > >
> > >>
> > >
> > >> In Firebug's console, do you see any error messages?
> > >
> > >>
> > >
> > >> Hope this helps
> > >
> > >> JAnko
> > >
> > >>
> > >
> > >> >
> > >
> > >> > On Monday 14 Feb 2011 11:35:21 Nicholas Moore wrote:
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >> Janko,
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >>
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >> After running the script that you described prior to upgrade I was
> > >
> > >> > able to install 6.2 cleanly without any problems - good work!
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >>
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >> During testing (on VW) I came across a couple of snags:
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >>
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >> 1) The method String >> replaceSpecialCharacters contains or:or:
> which
> > >
> > >> > does not work in VW (but is ok in Pharo and Squeak). I changed it
> to:
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >> replaceSpecialCharacters
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >> |str|
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >> str := self copy.
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >> str do: [:ch | |ascii|
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >> ascii := ch asInteger.
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >> ((ascii >= 65 and: [ ascii <= 90 ]) or: [
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >> ( ascii >= 97 and: [ ascii <= 122 ]) or: [ch isDigit or: [ch = $/
> or:
> > >
> > >> > [ch = $.]]]])
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >> ifFalse: [str replaceAll: ch with: $-]].
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >> ^str
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >>
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >> 2) I needed to upgrade my version of TinyMCE - richEditorInitScript
> > >
> > >> > has changed.
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >>
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >> 3) I have a problem with ajax calls. I previously used
> > >
> > >> > 'afterPostUpdate:' which is deprecated. I changed to
> > >
> > >> > 'onChangePostAndUpdate::' but that did not work (no error, simply
> > >
> > >> > nothing happened). I do not yet know why, I will need to do some
> > >
> > >> > debugging this week. I also found that the WebDemo ajax page did not
> > >
> > >> > work properly (the update and popup methods seemed to have no
> effect.
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >>
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >> Therefore I am unsure whether the problem lies in my implementation
> or
> > >
> > >> > elsewhere. I reverted to my same app using 6.1 and the WebDemo ajax
> page
> > >
> > >> > worked perfectly. If anyone else could test this and see how the
> demo
> > >
> > >> > app works, that would save me some time.
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >>
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >> By the way, I notice that WebApplication >> respondToAjaxRequest:
> is
> > >
> > >> > in the 'private-obsolete' protocol, should that be in
> 'private-ajax'?
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >>
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >> Otherwise the new features look great, in particular I am looking
> > >
> > >> > forward to getting to grips with JSON.
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >>
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >> Regards
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >>
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >> Nicholas
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >>
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >>
> > >
> > >> >
> > >
> > >> >
> > >
> > >>
> > >
> > >>
> > >
> > >
> >
> >
>
> --
> Nicholas Moore
> Skype: tsr_nicholas
>
> Check out my Blog
>
> "Still Running - that I may die in good health"
> -------------- next part --------------
> An HTML attachment was scrubbed...
> URL:
> http://lists.aidaweb.si/pipermail/aida/attachments/20110216/5d913c94/attachment.htm
>
> ------------------------------
>
> _______________________________________________
> Aida mailing list
> Aida at aidaweb.si
> http://lists.aidaweb.si/mailman/listinfo/aida
>
>
> End of Aida Digest, Vol 45, Issue 11
> ************************************
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.aidaweb.si/pipermail/aida/attachments/20110216/118e38aa/attachment-0001.htm 


More information about the Aida mailing list