[aida] [Swazoo] Squeak issue ?

Janko Mivšek janko.mivsek at eranova.si
Wed Oct 24 22:44:04 CEST 2007


Hi Nicolas,

Please load latest Sport-2.031 and Swazoo-2.0.3, which includes a patch 
actually very similar to yours. On both Squeak and VW.

In short, Swazoo is stopped before shutdown and restarted automatically 
at image startup.

Best regards
Janko

nicolas petton wrote:
> Hi, 
> 
> On VisualWorks, when Swazoo is running, if I save & quit the image and
> restart it, Swazoo is still running. On Squeak, When I restart the
> image, I've got a Socket process which uses 100% of CPU, and Swazoo is
> not running anymore. It happens with Squeak 3.8, 3.9 and 3.10 beta.
> 
> If I stop swazoo, restart Squeak, and then start Swazoo there is no
> problem. Did anyone notice this ? Should I consider reinstalling my VM ?
> 
> Well, I' not sure it's a Swazoo issue, it may be Squeak, Sport or
> Aida... I didn't find where the problem is.
> 
> So, I had to add Swazoo to the SystemDictionary StartUpList and
> ShutDownList:
> 
> SwazooServer class>>startUp
>     self start
> 
> SwazooServer class>>shutDown
>     self stop
> 
> 
> Smalltalk addToStartUpList: SwazooServer.
> Smalltalk addToShutDownList: SwazooServer
> 
> I know, it's a hack and it's uggly.
> 
> regards,
> 
> Nicolas
> 
> 
> 
> ------------------------------------------------------------------------
> 
> _______________________________________________
> Aida mailing list
> Aida na aidaweb.si
> http://lists.aidaweb.si/mailman/listinfo/aida

-- 
Janko Mivšek
AIDA/Web
Smalltalk Web Application Server
http://www.aidaweb.si


More information about the Aida mailing list